irc Zamanlayıcı Timer Komutları

Timer komutu nedir neye yarar: Belli araliklarlar yada belirlenen bir zamanda yazilan bir komutu uygulayabilmek için /timer komutları kullanılır. Şimdi aşağıda yer alan komut listesinde timer komutu nasıl kullanılır detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

Timeri Kapatma

Timer komutlarinin kapatilmasi: /timers off (Tüm timer komutlarını kapatır)

Eğer belli bir timeri kapatmak istiyorsaniz; timer ismini yazarak kapatabiliriz. Onuda şöyle yapabilirsiniz.

Mesela /timer1 1 1 /ame Sorun varken, yokluğunu yaşamak. Gibisinden bir ame timeriniz açık ve bunu kapatmak istiyorsunuz.

Kapatmak için /timer1 off komutunu yazarak kapatabilirsiniz.

/timer1 0 20 /ame awayim! bu komutla her 20 saniyede bir kez olmak şartı ile sonsuza kadar bulundugum bütün kanalla awayim! yazısını yollarsınız (Tabi script kapatilmazsa)

Kapatmak için: /timer1 off uygulanır.

/timer5 10 60 /msg #chat Gelecem bekleyin beni Bu komut #chat kanalına her 60 saniyede yani dakikada 1 toplam 10 adet mesaj atacak şekilde ayarlı.

/timer 14:30 1 1 /echo -a Simdi saat 14:30 Burda dedikki Saat 2 buçuk oldugu zaman beni bir kere uyar.

/timer 10 20 /ame gelecem Bu komutla 20 saniyelik bir timer açıldı. Bu işlem mesaj limitim 10’u bulana kadar devam edecek.

Bir sayiyi yada sözcük kullanarak bir zamanlayici için bir ismi
belirtebilirsiniz (örnegin /timer1 , /timer2 Yada /timerdie /timerirc ) gibi

  • Timer komutlariyla kodlarda kullanilan identifier’lari da rahatlikla kullanabiliriz
    (örnegin: /timer 1 1 echo -a $nick $server $time ) gibi…

/timer3? 30’dan 39‘a tüm zamanlayicilari gösterir

Timer Parametreleri

(-h) yada (-m) Parametresi: girilen saniye seviyesini milisaniyeye indirir (örnek /timer -h 10 20 /echo -a deneme 20 saniyede atilmasi gerekirdi mesajin eger biz -h parametresini girmeseydik /timer 1 0 /echo -a deneme komutuyla es degere sahiptir )

(-i) Parametresi: açilan ikinci server penceresindede komutu aktif kilar (örnek /timer -i mesajadeti süre /komut)

(-p) parametresi: Girilen Timer Komutunu Durdurur (örnegin timer1 komudunu durdurmak istersek /timer1 -p yapmamiz gerekir)

(-r) Parametresi: -p Parametresi ile durdurulan timeri tekrar aktif kilar (örnegin timer1 komudunu /timer1 -p yazarak durdurmustuk simdi /timer1 -r yazarak tekrar aktiflestiriyoruz)

$ltimer /timer komutuyla baslatilan en son timer’in sayisini verir. (timer’in önündeki l == last == son). Yani: /timer3 1 15 echo selam yazarak 15 saniye sonra selam diye echolayacagimiz timeri baslattigimizda, 15 saniye içinde $ltimer identifieri 3 degerini alacaktir tabi bu 15 saniye içinde baska timer baslatmazsak.

(-o) flagi ise: normal sartlarda servera bagliyken /timer komutunu kullandiginizda, timeriniz serverdan düstükten sonra kapatilir, -o flagini kullanirsak timer serverdan düsseniz bile çalismaya devam eder.

(-e) flagi ise: önceden çalisiyor olan /timer’in yapacagi islemi hemen yapmasi içindir, yani /timer3 1 15 echo hi yazdiginizda, 3 nolu timer 15 saniye sonra hi diye echolayacaktir. /timer3 -e yazdiginda echo hi komutunu aninda uygulayacaktir.

(-c) flagi ise: mIRC help dosyasindan anladigim kadariyla olmasi gerektiginden yavas giden bir timer varsa, mIRC timer’in uygulayacagi komutu hemen uygular timer’i beklemeden. High-resolution timer (-h) a alternatif bir timer gibi.


Bir önceki yazımız olan « makalemize de bakmanızı tavsiye ederiz.
google

yorumlar



Bir Yorum Yazmak İstermisiniz ?